BHV basis

In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. De tweedaagse BHV-basistraining is aangewezen om je medewerkers op een goede manier te trainen en hiermee te voldoen aan alle verplichtingen. Zo is de veiligheid en het welzijn van jouw medewerkers, klanten en andere aanwezigen in jouw bedrijf gewaarborgd. 

Heb je eerder een BHV-certificaat behaald en wil je deze verlengen door de BHV-Herhalingstraining te volgen, bekijk dan onze BHV Herhalingstraining.

BHV Basis

Les 1: 30-01-23
Tijd: 09:00 – 15:30
Duur: 2 dagen
Dag: Maandag en dinsdag
Locatie: Spijkenisse
Prijs: € 380,00

boek bhv training

Training ploegleider herhaling

Les 1: 02-02-2023
Tijd: 09:00 – 15:30
Duur: 1 dag
Dag: Donderdag
Locatie: Spijkenisse
Prijs: € 275,00

boek bhv training

Training Ploegleider herhaling

Les 1: 03-02-2023
Tijd: 09:00 – 15:30
Duur: 1 dag
Dag: Donderdag
Locatie: Spijkenisse
Prijs: € 275,00

boek bhv training

Andere datum?

Andere datums zijn altijd mogelijk. Bel ons voor de mogelijkheden. Heb je meerdere deelnemers, dan kan een training ook incompany verzorgd worden.

 CONTACT

BHV Basistraining van Safety & Medical Training

Praktijkgericht met ervaren docenten
Landelijk erkend en gecertificeerd
Scherpe prijs-kwaliteitverhouding
Toegepast op jouw werksituatie
Ook in de avond en in het weekend
Ontzorgt in planning en administratie
Heb je al een EHBO-diploma? Volg dan alleen de brandbestrijdings- en ontruimingstraining (1 dag)

Data en erkenning

De BHV Basistraining van Safety & Medical Training wordt bij jou op locatie in heel Nederland gegeven of op onze locatie in Spijkenisse (Industrieterrein Halfweg/Molenwatering, nabij de A15, direct na de Hartelbrug). Bekijk onze trainingskalender voor de eerstvolgende data in Spijkenisse of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een training op jouw locatie.

Inhoud BHV Basistraining

De training Bedrijfshulpverlening betekent dat je binnen je organisatie direct hulp kunt verlenen als zich een incident voordoet, zoals een beginnende brand, een ongeval of een stroomstoring. Als je goed bent voorbereid, kun je de gevolgen van zulke incidenten aanzienlijk beperken. Tijdens de tweedaagse training Bedrijfshulpverlening komen verschillende onderwerpen aan de orde op het gebied van eerste hulp, brandbestrijding en brandpreventie, ontruiming en communicatie.

Deze training is bedoeld voor medewerkers die de rol van bedrijfshulpverlener gaan vervullen. Naast een theoretisch gedeelte wordt tijdens de training nadrukkelijk aandacht besteed aan het praktische gedeelte. Hierin vindt scholing plaats voor de uitvoering in de praktijk, met instructies over het uitvoeren van levensreddende handelingen en gebruik van brandbestrijdingsmiddelen. Ook is er aandacht voor ontruimingsplannen en de diverse veiligheidsmiddelen.

 

Programma BHV Basistraining

Dag 1
Inhoud basis-eerste hulp

De vijf belangrijkste punten
Benadering slachtoffers en beoordeling vitale functies
Eerste hulp bij stoornis bewustzijn
Reanimatie met AED
Stabiele zijligging
Vergiftiging/verstikking/verslikken
Kennis van verbandmateriaal
Eerste hulp bij (ernstige) bloedingen
Dekverband/wonddrukverband
Shock
Brandwonden
Botbreuken/verstuiking/kneuzing
Oogletsel
Toets – Evaluatie

Toets – Evaluatie

Wat je verder moet weten
Cursusduur 2 dagen

Inclusief
Lesmateriaal
Examen
Registratiekosten
Koffie/thee en lunch

Herhalingslessen BHV (duur 1 dag)

herhaling levensreddende handelingen
herhaling brand en ontruiming
incl. koffie/thee en lunch

Dag 2
Inhoud brandbestrijding en ontruiming

Het begrip brand nader bekeken
Brand / branddriehoek / brandstadia
Vlammen / gloeien / smeulen
Deurprocedure
Wat te doen bij brand? / gevaren bij uitbreken brand
Blussen van brand / blusmiddelen
Theorie kleine blusmiddelen
Taken bedrijfshulpverlener
Preventieve voorzieningen
Ontruimingsplan
Communicatie
Melden van incidenten intern / extern
Praktijk blussen met koolzuursneeuw (buiten)

Aantal BHV’ers en controles

Het aantal BHV’ers per bedrijf is niet wettelijk vastgelegd. Het aantal wordt meestal gebaseerd op de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Daarnaast moeten er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn in het bedrijf. Hou rekening met ziekte, vakantie en ploegendiensten. Wij adviseren je graag hoeveel BHV ‘ers het beste getraind kunnen worden.

De Arbowet omschrijft onder meer dat BHV verplicht is voor alle bedrijven met één of meerdere werknemers. Ook uitzend- en vakantiekrachten tellen mee. Heb je 1 BHV ’er maar is deze op vakantie? Dan zou je deze BHV ‘er officieel moeten vervangen. Als je hiervan niet op de hoogte was en de BHV dus niet geregeld hebt, krijg je een boete. De inspectie controleert of de regels worden nageleefd en treedt indien nodig streng op. Sinds 2013 worden er vaker en hogere boetes opgelegd als je de Arbowetgeving overtreedt.

Safety & Medical Training raadt je aan om ervoor te zorgen dat je organisatie voldoende getrainde BHV ‘ers heeft, niet alleen om boetes te voorkomen maar vooral voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van jezelf en de mensen om je heen.

Training op maat

De cursus BHV Basis kan ook worden toegespitst op jouw bedrijfsomgeving. Voor diverse sectoren hebben wij al een erkend praktijkgericht trainingsprogramma toegespitst op de betreffende werkomgeving klaarliggen.